Secundair onderwijs

genomen van https://www.sint-norbertus.be/

Ik ben iemand die heel weinig van school is veranderd. Dus heel mijn secundaire school leven deed zich voor in Sint-Norbertusinstituut op Amerikalei.

In 2012 kwam ik terecht in deze school. Toen was ik nog maar 12 jaar en wist niet wat er ging komen. Ik begon mijn secundaire school studies met ASO moderne wetenschappen. Dat heb ik twee jaar lang gedaan voor ik overschakelde naar TSO Handel. Mijn wetenschappelijke vakken waren niet zo goed, maar de leerkrachten zeiden dat ze veel talent voor talen zagen in mij. Daardoor stelden ze voor om te overschakelen naar Handel en dat heb ik gedaan.

In tweede en derde graad heb ik dus “Marketing & Ondernemen” gedaan. Dat was de nieuwe naam van Handel. Deze richting heeft mij vanalles geleerd met een goede evenwicht tussen theorie en praktijk. Ik had heel goede leerkrachten die mij hebben gesteund door heel mijn middelbare schoolcarrière. Ik ben er heel dankbaar voor.

In derde graad lag de focus op ondernemen en talen. Dat waren zware jaren voor mij. Ik had veel grote taken namelijk de GIP waarover je hier en hier kan lezen. Ik heb ook grote ICT-kennis aangeleerd. Ik heb geleerd hoe ik moet werken met Excel, Access en Word. Dat is iets wat mij veel ging helpen op de hogeschool. En dat mij hielp echt.

Maar je ne regrette rien. Al die moeilijkheden hebben me een zelfstandige persoon gemaakt die ook even goed in een team kan werken.

In juni 2019 was ik dan afgestudeerd. Ik heb me heel hard versterkt in talen en heb een groot economisch inzicht gekregen. En daardoor heb ik voor Business & Languages gekozen. Hier kan je er meer over lezen.

Jasmin, ik, Dudu Gül, Elena en Sila