Muziek

Van K-pop tot metal, ik had altijd interesse in verschillende soorten muziek. Het begon allemaal toen ik 7 jaar was. Ik was altijd heel betrokken tot muziek, concerten en televisie in het algemeen. En zoals elk kind, gaf ik mijn eigen concertjes voor mijn familie met mijn kam in mijn hand.

I love rock ‘n’ roll!

Van 2012 tot 2014, kon ik mijn music taste beschrijven als alternative rock/indie rock. Ik luisterde naar alle soorten muziek, maar het was grotendeels rock. Je kent het wel hé; Arctic Monkeys, Paramore, Pixies, Nirvana,… Dat zijn allemaal bands die ik nog steeds beluister met heel veel plezier. Ik was zo geobsedeerd met deze genre dat ik zelfs smeekte aan mijn ouders voor een elektrische gitaar, maar spijtig genoeg heb ik het niet gekregen. Ik wou die gitaar terug in 2014 toen ik 14 was. Ik ben nu 20 jaar oud. Eén van mijn goals voor 2021 is een gitaar kopen en leren spelen. Beter laat dan nooit.

Voor mij was het allemaal leuk, maar voor mijn Turkse familie die hoofdzakelijk naar Turkse klassieke muziek luisteren was het een beetje buitengewoon. En toch hebben ze me laten genieten toen ik rockmuziek blastte vanuit mijn kamer. Ik ben heel dankbaar voor.

K-pop

In 2014 werd ik geïntroduceerd tot K-pop. Dat is Koreaanse pop. Het was een heel normale dag toen mijn vriendin Sila Koreaanse muziek liet horen aan mij. Ik vond het fascinerend. Dat was een taal en een cultuur die ik niet kende. Ik verdiepte mezelf er dieper in. Ik heb geleerd om Koreaans te spreken, lezen en schrijven. Dat heb ik allemaal zelfstandig gedaan op mijn 14de. Dat is wel indrukwekkend.

Music in production…

Zoals ik het meerdere keren heb gezegd op mijn blog, ben ik heel nieuwsgiereg. Toen ik een vriend van mij zag muziek produceren wou ik het ook doen. Tot 2019 was ik altijd maar een luisteraar, maar ik ben meer in het technische domein gegaan dankzij hem. Hij produceert muziek sinds 2018 en was een goede voorbeeld voor mij om zelf eraan te beginnen. Na een tijdje heb ik zelf een account aangemaakt op een online platform om muziek te maken. Ik maak af en toe zelf muziek op die website, maar het is nog niet goed genoeg om het te publiceren. Ik moet nog leren hoe ik goed moet mixen.

Dezelfde vriend heeft mij ook geïntroduceerd aan rap. Ik luisterde wel af en toe naar rap, maar het was Turks. Nu luister ik naar rap in het Engels, Japans, Turks, Koreaans enzovoort.

Mijn favorieten

Vandaag, bevat mijn Spotify profiel verschillende soorten playlists met veel diversiteit aan muziekgenres. Enkele voorbeelden van mijn all-time favorite liedjes zijn:

The list goes on, maar ik laat het aan jou om mijn playlists te bekijken en te zien hoe divers die zijn!

You are what you listen to!

Zoals je op de featured image ziet, staat er ‘you are what you listen to’. Dat is een quote die mij perfect beschrijft. Ik luister naar alles en dat zegt genoeg over hoe onbevangen ik ben. Mijn avontuurlijke geest heeft ervoor gezorgd dat ik steeds nieuwe muziekgenres uitprobeerde. Ik heb zelfs een nieuwe taal geleerd. Vandaag heb ik kennis over bijna alle muziekgenres een dat helpt zeker heel veel tijdens sociale bijeenkomsten!

foto’s genomen van unsplash.com