Mijn mystieke wereld en ik

Ik hou ervan om in contact te zijn met mezelf.

Heel random, niet? Mystieke dingen trokken altijd mijn aandacht sinds ik een klein kind was. Mijn tante beschreef me als een “indigo child”, maar dat was wel wat next level.

Doorheen de jaren is spiritualiteit een heel groot deel van mijn leven geworden. Als je me beter wilt leren kennen, moet je wel weten hoe geïnvesteerd ik ben in de mystieke wereld. Dus, blijf maar lezen!

Astrologie

Open-minded zijn heeft altijd in mijn voordeel gewerkt. In 2017 werd ik geïntroduceerd tot astrologie dankzij een internetvriendin. Ik vond het zeer interessant en begon het in te studeren. Na enkele maanden zat ik al heel ver met het systeem. ‘Abnormale’ onderwerpen ontvang ik altijd met open armen. Sindsdien heb ik mijn geest meer en meer opengesteld voor de buitengewone wereld. Dat is een karaktereigenschap van mij waarop ik heel trots ben.

Yoga

Sinds 2018 was ik erg geïnteresseerd in spiritualiteit, maar pas in 2020 begon mijn spiritual awakening. Dat gebeurde dankzij yoga. In 2020, tijdens de lockdown in maart, zocht ik iets om mij bezig te houden. Toen dacht ik in mijn hoofd dat yoga mij hiermee kon helpen. Ik ging tot rust komen en tegelijkertijd workout oefeningen doen. Dat leek perfect voor mij dus ik begon eraan. Sinds die dag in maart, doe ik wekelijks minimum vier keer yoga. Ik doe het voor ik naar bed ga of net als ik wakker ben. Ik doe dat met behulp van een meditation app.

Yoga heeft mij geholpen om mijn gedachtes te verzetten. Het heeft mij een rustigere persoon gemaakt. Tot 2019 was ik iemand die heel ongeduldig was. Ik stresste ook veel. Met yoga is dat totaal veranderd. Ik heb meer zelfvertrouwen en inner peace gekregen. Ik ben ook meer geduldig en behulpzaam geworden op school en op de werkvloer. Met stress omgaan werd makkelijker en makkelijker. Na een tijdje werd stress zelfs een motivatie voor mij. Ik heb geleerd om mijn ongezonde stress te omzetten naar gezonde stress. En dat betekent heel veel voor mij en mijn persoonlijke ontwikkeling.

Manifesteren

Toen ik begon aan yoga, ben ik ook begonnen met manifesteren. Ik geloof dat het universum onze woorden heel letterlijk en serieus neemt. Daarom moeten we voorzichtig zijn met wat we zeggen. Vroeger sprak ik vaak negatief over mezelf. Ik bedoelde het meestal als een grap, maar ik merkte dat mijn woorden een negatieve effect hadden op mij. Toen ik yoga aan het onderzoeken was, ontdekte ik manifestatie. Manifesteren betekent letterlijk ‘openbaren’. Je brengt uw woorden aan het licht. Als je positief spreekt, kan je alleen maar positieve dingen verwachten. Het is hetzelfde met negativiteit. Dus think positive.

Alle dingen die ik hierboven heb genoemd, hebben ervoor gezorgd dat ik ben gegroeid als een persoon.

Uitendelijk lag de oplossing voor al mijn problemen in mijn hoofd en niet in de buitenwereld. Als ik er maar in geloof, kan ik heel veel veranderen. Weten dat ik zoveel veranderingen kan brengen aan mezelf, motiveert mij meer en meer met de dag. Ik geloof dat ik veel ga bereiken in het leven.

“Fake it until you make it”

Dat is mijn motto. Ik heb lang alsof gedaan dat ik veel zelvertrouwen heb, zelfs toen ik in mijn dieptepunt was. Ik gaf niet op en ik heb het gefaked tot ik het heb bereikt.

Foto’s die ik niet zelf heb genomen zijn van unsplash.com.