Anime

Hoe het allemaal begon

Het jaar 2014 bracht veel nieuwigheden mee voor mij. Ik ben in de animewereld beland toen ik 14 jaar was, dus in 2014. Het was een gewone zomerdag en ik zat zoals altijd opgesloten in mijn kamer. Ik was aan het scrollen op YouTube toen ik een video zag van Tokyo Ghoul. Het was de opening van de anime. Zoals ik het hier ook zei, was ik in mijn vroege jeugd een rockliefhebber. Daardoor heeft deze opening mijn hart meteen gestolen. Toen ik anime heb leren kennen heb ik rond dezelfde tijd K-pop ook ontdekt. Ik kan ronduit zeggen dat het jaar 2014 een portaal naar de Oost-Aziatische cultuur was voor mij.

Wat is anime?

Wat is anime nu juist? Anime is Japanse animatiefilms. Het zijn meestal series van aantal seizoenen. Elke aflevering duurt ongeveer 30 minuten, wat heel makkelijk is om uit te kijken. Er bestaan ook animefilms. Die zijn ook heel leuk en hebben altijd een goede verhaallijn. Anime heeft veel verschillende genres zoals:

  1. Shounen: voornamelijk gericht op jongens, kenmerkend door actievolle plots.
  2. Seinen: voornamelijk gericht op een jongvolwassen mannelijk publiek, ook kenmerkend door actievolle plots.
  3. Shoujo: voornamelijk gericht op een jong vrouwelijk publiek, dat wordt gekenmerkt door een focus op persoonlijke en romantische relaties.
  4. Slice of life: anime met voornamelijk plots die in het echte leven kunnen gebeuren.

Mijn favoriete genre is slice of life. Dat zijn dus anime’s die eerder aan de realitsich kant zijn. Ik hou ervan om te kunnen relaten aan wat ik aan het zien ben. Ik vind het heel intrigerend en kan er uren naar kijken. Enkele slice of life animes die ik heel leuk vind zijn:

  1. Toradora! Het gaat over een jongen die een grote crush heeft op een meisje. In het nieuwe schooljaar belanden ze in dezelfde klas en heel het anime gaat over vrienschap en liefde. Het is heel simpel en cliché, maar omdat het zo herkenbaar is, kan ik dat niet weerstaan.
  2. Haikyuu! Dit is een volleyball anime en is mijn all-time favorite! Deze anime legt de focus op teamwork en karakterontwikkeling. De teams zien verliezen en harder trainen geeft een warm gevoel. Je denkt meteen aan jouw eigen leven en wanneer je zelf faalde en moest opstaan. Ik kan heel hard relaten met deze anime en daarom is het ook mijn favoriet aller tijden.

Manga

Naast anime, bestaan er ook manga’s en die horen samen. Een geanimeerde manga wordt dus anime genoemd. In Japan zijn manga’s meer populair, omdat ze voor een langere tijd bestaan. Volwassen mensen in Japan lezen eerder manga’s dan naar anime kijken. Ik lees manga’s enkel en alleen wanneer ik wacht op de nieuwe aflevering van mijn anime want ik ben nieuwgierig! Dankzij mijn nieuwsgiereigheid, spoil ik meestal mezelf heel hard.

foto genomen van en.wikipedia.org

Ikigami is de enige mangareeks die ik heb gelezen. Ik vond het heel leuk. Het is een fictief verhaal en gaat over een wet om het welvaart van het land te behouden. Kinderen krijgen allemaal een vaccin op een bepaalde leeftijd. Eén op de duizend krijgt met dit vaccin een dodelijke injectie die hun dood zal veroorzaken ergens tussen hun 18e en 24e. Ikigami is de brief die de slachtoffer krijgt 24 uur voor zijn dood. Op die manier kunnen ze afscheid nemen van vrienden en familie.

Alé! In mijn bucketlist!

Na heel mijn anime en manga avontuur heb ik uiteindelijk besloten om Japan te bezoeken. Het is niet enkel voor de culturele reden. Ik vind de Japanse keuken heerlijk zoals je hier kan lezen. Dus Japan bezoeken is zeker in mijn bucketlist!